• Hjem
  • Studieverktøy
  • Andre IKT Verktøy

Andre IKT Verktøy

Det dukker stadig opp nye IKT-verktøy og noe av utfordringen er å sortere de gode fra de dårlige. På denne siden vil vi samle  ulike verktøy som vi har sett at fungerer. De fleste er relativt selvforklarende og kan brukes uten noen videre form for opplæring. Kikk gjennom og velg deg dine favoritter. 

Wordle

Wordle.net: Lag ordskyer. Ordskyen egner seg godt som en forside, en illustrasjon i en presentasjon eller som et utgangspunkt for en diskusjon omkring et tema. 

Eksempel på ordsky laget i Wordle

wordle

 

AnswerGarden

AnswerGarden: Med dette verktøyet kan du innhente svar på spørsmål du stiller i klasserommet. Sikrer at alle deltar og får sagt sitt. Kan embedes i Itslearning eller på websider.

 

Stripgenerator

Stripgenerator: Lag dine egne tegneseriestriper. Det samme kan du gjøre med verktøyet Bitstrips

 

Glogster

Glogster: Din digitale veggavis

 

Classtools

På nettsiden classtools.net finner du mange ulike verktøy. Et som mange bruker er navnevelgeren. Her kan du f.eks legge inn klasselisten og får en randomisertt uttrekning av navn. Kan og brukes i forbindelse med begrepslæring ved at du skriver inn en del begreper så velges det tilfeldig ut noen som elevene skal definere enten skriftlig eller gjennom en muntlig konkuranse i klasserommet. Gå direkte til navnevelgeren her, legg inn navnene som tekst og klikk fruit machine for å starte utvelgelsen